Visak – kako se koristi

Čak i oni koji ne znaju ništa o radiesteziji čuli su za visak. Pomoću njega radiestezisti postižu „čuda” – bilo da traže vodu, nestale predmete, zračenja, ispituju kvalitet namirnica, čak postavljaju (uspešno) dijagnoze i predviđaju budućnost…

Teorijski – visak je sve što okačite o kanap. Bilo šta, bilo koji predmet. Ako ne možete da kupite „pravi” radiestezijski visak, napravite ga sami. Većina radiestezista počela je sa – burmom okačenom o kanap. Nije loše za početak, mada je bolje da nabavite visak koji je predviđen za radiestezijsku detekciju – ne samo da lepše izgleda, nego su njegova težina i težište izbalansirani za lakši rad. Pojedini viskovi su namenjeni specifičnim vrstama detekcije… Ako vas interesuje kakvi sve viskovi postoje kliknite ovde

A sad, na posao!

Kako se drži visak…

Prva vežba je jednostavna: sednete udobno (možete i da stojite ako vam više odgovara). Uhvatite sa dva prsta (palcem i kažiprstom) vrh kanapa o koji je okačen visak. Zaljuljajte (istom rukom) visak levo-desno ili kružno. Čisto da osetite njegovu masu. Ako je kanap predugačak, visak se neće lako pokretati, pa ga uhvatite malo niže i eksperimentišite. Da, dobro ste čuli – ljuljajte visak po želji. Mrdajte ga levo-desno, desno-levo, gore-dole, vrtite ga kružno u smeru kazaljke na satu i u obrnutom smeru. Igrajte se, opušteno… Upoznajte svoj visak. Ništa ne očekujte, ništa ne tražite, samo istražujte kako sve visak može da se kreće.Provedite malo vremena u ovoj igri. Nekoliko minuta će biti dovoljno.

Da li visak držite desnom ili levom rukom, uopšte nije bitno. Levo-desno, plus-minus, pozitivno-negativno, to su znaci koji su u radiesteziji realni, ali i – individualni. Svako ima svoje značenje i tumačenje. Dakle, ako ste levak – držite visak levom rukom.

Šta kaže visak?

Prvi signal

Vreme je za prvi pravi eksperiment. Uzmite svoj visak, držite kanap jednom rukom, a drugu ruku (šaku) stavite ispod viska. Ne mislite ni o čemu, samo pustite da vreme teče. Primetićete kako visak počinje polagano da pravi pokrete i malo-pomalo zauzima nekakvu putanju – možda će se kretati kružno u smeru kazaljke na satu, ili suprotno od smera kazaljke. Možda će se kretati pravolinijski, istok-zapad, ili sever-jug… Ne razmišljajte o tome, samo ga pustite da se slobodno kreće. Prekinite seansu, ostavite visak na sto, pa ga posle minut-dva ponovo uzmite i ponovite celu proceduru. U 99,99 posto slučajeva visak će se ponašati isto kao i u prvoj seansi. A to već nešto znači! Upravo ste otkrili prvi signal.

Sada okrenite šaku koju držite ispod vašeg viska. Ako vam se, recimo, visak okretao kružno u smeru kazaljke na satu dok je ispod njega bila šaka okrenuta dlanom nagore, sada će se desiti nešto čudesno – kad prema visku okrenete spoljašnji deo šake, visak će posle dvadesetak sekundi početi da se kreće u suprotnom smeru od prethodnog! Neverovatno, isprobajte ovo koliko god hoćete puta. Signal će uvek biti isti. A vi ste otkrili fenomen poznat pod imenom – polaritet. Sve na ovom svetu ima dva pola: magneti, naelektrisanje, struja… Na vašem telu pronaći ćete mnogo tačaka sa različitim polaritetom.

Baždarenje viska

Kada utvrdite da je visak „živ” u vašim rukama i da pokazuje „nešto”, vreme je da definišete šta vam kazuje. Ništa lakše, osim što će vam za ovu operaciju biti potrebno nešto više vremena nego za prethodne eksperimente.

Mali savet pre početka – Da li ste dnevni, ili noćni tip ličnosti? Neki ljudi više vole da rade noću, neki obrnuto. Kad ste bolje koncentrisani, ujutro ili uveče? Naredni eksperiment radite onda kada ste potpuno u svom elementu, onda kada ste najkoncentrisaniji i najdelotvorniji. Kasnije ćete moći da radite u svako doba, ali ove prve eksperimente bi trebalo odraditi uz maksimalan komoditet, onda kad vam je prirodni bioritam naklonjen. Samim tim, tada će vam biti i najugodnije da radite.

Visak nam nešto govori, to ste shvatili ako ste posmatrali rad bilo kog radiesteziste. Kako da ga razumemo? Prvo – moramo da se sa njim „dogovorimo” o univerzalnim znacima koje nam daje. Već smo videli kakva su moguća kretanja viska.

Eksperiment – Izaberite ugodan položaj (sedeći, stojeći – kako vam odgovara). Uzmite visak i potpuno ga umirite. Pokušajte da ne mislite ni o čemu, samo posmatrajte vaš visak i pomislite ili izgovorite: „(Po)kaži mi kako kažeš DA!” Ponavljajte ovo u svojim mislima, uživite se u pitanje. Dok ponavljate, gledajte opušteno u vaš visak. On će početi da se kreće. Prvo polako, onda nešto brže. Može se desiti da započne pravolinijsko kretanje, pa onda pređe u kružno. Sačekajte i dajte mu dovoljno vremena da se signal ustali. To je njegov potvrdan odgovor, njegovo – DA! Od sada, kad ga upitate nešto, visak će vam na ovaj način dati potvrdan odgovor.

Sada ponovite celu proceduru… Ovoga puta pitajte: „Pokaži mi kako kažeš NE!” Visak će se zanjihati, obično suprotno od odgovora za „da”. Recimo, moj visak se vrti kružno u smeru kazaljke na satu kad hoće da kaže „da”, a obrnuto od smera kazaljke na satu za „ne”. Znam mnogo kolega radiestezista koji dobijaju iste signale za „da” i „ne”, ali poznajem i one kod kojih je obrnuto. Visak mog sestrića se pomera pravolinijski sleva nadesno i to je njegov signal za potvrdan odgovor. Dakle, signal je individualan. Bitno je da odredite šta je za VAS – „da”, a šta „ne”.

Od sada, kad god pitate visak nešto, znaćete da li vam nešto potvrđuje ili negira. On prosto komunicira sa vama. Ali, mora li visak baš sve da zna i da ima odgovor na svako pitanje? Naravno da ne. Šta se dešava kada visak ne zna? Kako da to utvrdite? Prosto – pitajte ga! Pomislite i/ili izgovorite: „Pokaži mi znak za „NE ZNAM”. Signal koji vam visak pokaže je – ni „da” ni „ne”, neutralan signal (odgovor), koji vas upućuje da potražite odgovore na druga pitanja, pa da se (možda) kasnije vratite na pitanje za koje visak nije imao odgovor. Zapamtite „vaše” signale. Sada znate tri moguća odgovora na svako pitanje.

Pitajte svoj visak šta god poželite – odgovoriće!

Proverite sve ovo odmah. Pomislite i/ili glasno izgovorite pitanje visku: „Da li se ja zovem tako-i-tako?” Ako ste izgovorili svoje pravo ime, visak će signalizirati „da”. Ako ste rekli izmišljeno ime – odgovor će biti „ne”. Pitajte dalje, pitajte stvari koje znate. Vi sada ne proveravate visak, samo potvrđujete signale koje ste pre toga „dogovorili” sa njim.

Nekoliko dana se „igrajte” viskom. Postavljajte laka pitanja i posmatrajte visak. „Da”, „ne” i „ne znam” – koje vam signalizira visak moraju postati deo vas.

Kako visak „zna”? Pravi i iskren odgovor na pitanje šta visak zna je – ništa, visak ne zna ništa! Dobro ste pročitali. Sam visak bez vas, bez vaših misli, vaše energije je – mrtav komad nečega okačenog o kanap. Sa vama, to je potpuno druga priča. Pa, u čemu je tajna? Ako hoćete definitivni, naučni odgovor – teško ćete ga dobiti. Naučnog odgovora nema, postoje samo teorije…