Tipovi viskova

Koliko različitih viskova postoji? Verovatno na stotine… Svaki radiestezista izdvoji tek nekoliko koje redovno koristi. Ima i radiestezista koji celog života koriste samo jedan visak.

Osnovni Bejzik visak

Preporučljivo je imati dva osnovna viska – jedan lakši (manji) i jedan teži (veći). Lakši se koristi u zatvorenom prostoru prilikom ispitivanja, recimo, geografskih karata ili fotografija ljudi (i životinja). Teži visak koristi se napolju – na njega manje utiče vetar, to je jedini razlog. Inače, možete koristiti i teži visak unutar prostorije i za rad na kartama, to je stvar ličnog iskustva.

Pored ta dva “obična” viska postoje i tkz. “egipatski” viskovi. Tri su najpoznatija: Izis, Karnak i Oziris.

Ovog poslednjeg se klonite – nije za neiskusne i može vam naneti mnogo štete (u zdravstvenom smislu).

Visak Izis

Izis – je prvi opisao tridesetih godina prošlog veka francuski radiestezista Anri Bovi, koji je podatke našao u drevnim egipatskim papirusima. Nazvan je po egipatskoj boginji Izidi, a predstavlja “krst života”. Postoje dve varijante ovog viska – sa četiri ili šest energetskih baterija (naziva se Super-Izis). Ovi viskovi važe za samopročišćavajuće – nije ih potrebno čistiti, jer sami, svojim oblikom neutrališu štetna zračenja (možete mu postaviti pitanje – da li mu je potrebno čišćenje…). Ima širok spektar primene – ispitivanje hrane i lekova, postavljanje dijagnoze, istraživanje mesta, objekata, detekcija štetnih zračenja, traženje vode, minerala, metala, itd. U terapeutske svrhe najčešće se koristi Super-Izis.

Visak Karnak

Karnak – originalni primerak pronađen je u Karnaku, u Egiptu, i nosi ime po mestu pronalaska. Za njega je, kao i za Izis, opšte prihvaćeno da ga nije potrebno čistiti, jer to svojim oblikom radi sam. Karnak zrači blago pozitivno i mnogi radiestezisti ga koriste za sve vrste delatnosti – za traženje, dijagnostiku, terapiju…

Visak Oziris

Oziris – neprevaziđen za dijagnostiku i terapiju (ovo je pre svega terapeutski visak). Služi čak i terapiju malignih oboljenja… Upozorenje: početnici moraju posebno biti oprezni jer Oziris zrači negativnu energiju i mora se držati u kutiji čiji su zidovi obloženi aluminijumskom folijom, ili pored neutralizatora, npr. Tesline ploče Crni kristal...