Kako se koriste L-antene

Čak i oni koji ne žele da se bave radiestezijom uz pomoć viska mogu da savladaju jednostavan radiestezijski instrument: L-antene. Možete ih napraviti i sami. Uzmete žicu (najbolje od mesinga) dužine tridesetak centimetara i savijete je u obliku latiničnog slova “L”. Kraći kraj se drži u ruci. Obično se koriste u paru – za dve ruke.

Kao i u slučaju viska, L-antene su instrument koji je potrebno baždariti – utvrditi šta koji signal znači. Pošto ih držite u rukama one mogu da se kreću samo levo-desno. Najprostiji odgovori koje mogu da daju su: “da” i “ne”.

Prva (i najvažnija) vežba – sedite (nije obavezno). Držite vaš par L-antena u rukama tako da su im kraci paralelni. Izgovorite ili intenzivno mislite: “Pokaži mi šta je tvoje „DA“! Za nekoliko sekundi, bar kod većine početnika, kraci L-antena će se ili ukrstiti, ili će se razmaknuti. Ponovite ovo nekoliko puta i tako ste utvrdili šta je pozitivan odgovor vašeg instrumenta. Sada sledi utvrđivanje suprotnog odgovora – „NE“. Ako su vam se antene ukrštale za “da” – sigurno će se razmicati za “ne”. To su dva najvažinija signala.

Početni položaj za rad sa L-antenama

Praktičan rad bi mogao početi odmah posle toga. Recimo da ste u sobi u kojoj nema mnogo električnih aparata, ali je tu neizbežni televizor. Što veći – to bolje. Udaljite se od njega, izravnjajte svoje L-antene u rukama i prilazite polako televizoru. U sebi ponavljajte: “Da li ovaj TV-aparat isijava elekromagnetno zračenje?” Kako se budete približavali televizoru, tako će se vaše antene preklapati ili razmicati, u zavisnosti od toga šta ste utvrdili kao pozitivan odgovor. Svaki put kada se približite televizoru, dešavaće se potpuno isto. Zbog čega je baš ovaj kućni aparat pogodan za vežbu početnika? Na to pitanje ćete dobiti najjasniji odgovor ako posedujete (ili pozajmite) uređaj za merenje elektromagnetnog zračenja. Kako ga prinosite televizoru, on pokazuje sve veću količinu zračenja – potpuno isto kao i vaše L-antene. Televizor je izuzetno jak izvor zračenja…

Kad L-antene “uhvate” signal…

Eksperimentišite sa L-antenama. Prvo “otkrivajte” stvari koje su vidljive – televizor, frižider, običan magnet… Zatim pređite na “nevidljive” stvari. Pitajte svoje L-antene da li se u nekom prostoru (unutar kuće, ili van nje) nalazi bilo kakvo štetno zračenje. Šetajte po tom prostoru sa L-antenama u rukama. Primetićete da se na nekim mestima vaše antene ukrštaju ili snažno razmiču. Zabeležite ta mesta. Ponekad se kao pruga pružaju duž čitave prostorije ili nekog drugog prostora. Da, to su zračenja, koja mogu biti različitog porekla – od tehničkih uređaja, kosmičkog porekla, ili izviru iz dubine Zemlje… Neka od njih se mogu meriti postojećim merinim uređajima, a mnoga od njih današnja fizika ne može da izmeri. A L-antene mogu! Ne postoji uređaj kojim se može pronaći podzemna voda, a radiestezisti takve vodotokove pronalaze sa lakoćom.